Vágólapra másolva!
Fordulatos csatában a New York Giants nyerte a tengerentúli amerikaifutball-bajnokság (NFL) nagydöntőjét, a Super Bowlt. Az Eli Manning vezette együttes 2008 után ismét legyőzte a New England csapatát, amelyben pályára lépett a magyar származású Meskó Zoltán is. A Patriots irányítója, Tom Brady két rekordot is megdöntött a fináléban, de a végén a Giants ünnepelhette a negyedik Super Bowl-győzelmét.

Legszentebb sportünnepére készül Amerika, magyar játékossal és Madonnával - előzetes

Super Bowl:
New York Giants - New England Patriots 21-17 (9-0, 0-10, 6-7, 6-0)
Indianapolis, Lucas Oil-stadion, 68 ezer néző

Fantasztikusan kezdte a meccset a Giants, egy kétpontos Patriots-büntetés után Victor Cruz elkapott TD-jével már 9-0-ra vezetett az első negyed után a New York.

A második játékrészben ébredt fel Tom Brady és a New England, a magyar származású Meskó Zoltán állította le a labdát Stephen Gostkowskinak, aki egy field goallal szépített, majd egy Super Bowl-rekordot jelentő 96 yardos támadás végén Danny Woodheadnek adott egy TD-passzt Brady, ezzel 10-9-re átvették a vezetést.

A nagyszünetben, a Half Time Show-ban Madonna adott koncertet a Cirque du Soleil montreali cirkusszal karöltve. A magas sarkú csizmájában nem mozgott túl magabiztosan, egyszer közel állt ahhoz, hogy elessen a lépcsőn, de végül sikerült talpon maradnia.

A harmadik negyed elején Brady félelmetesen gyorsan és pontosan vezette végig csapatát a pályán, majd kiosztott egy touchdownpasszt Aaron Hernandeznek, így 17-9-re elhúzott a Patriots. A New England irányítója a meccs ezen szakaszában zsinórban 16 jó passzt adott, ezzel megdöntötte a korábbi Super Bowl-rekordot (13).

A Giants azonban nem adta fel, és Lawrence Tynes két field goaljával 17-15-re felzárkózott. A negyedik negyed utolsó percében egy szemtelen touchdownnal fordított a New York, Ahmad Bradshaw az end zone előtt megfordult, majd beült a célterületre, 21-17-re alakítva az állást.

A Patriotsnak még 57 másodperce volt, hogy megnyerje a meccset, de Tom Brady passzait nem tudták elkapni a társak, így 2008 után a Giants ismét megleckéztette a New Englandet a nagydöntőben, és negyedszer nyerte meg a Super Bowlt.

Forrás: AFP
Brady utolsó passzánál nem sok esélye volt Hernandeznek
Kattintson a galériáért!

A meccs legjobbjának (MVP) Eli Manninget választották, a New York Giants irányítója 296 yardot passzolt, adott egy TD-passzt, és pályafutása második Super Bowl-győzelmét ünnepelhette, megelőzve bátyját, az egyszeres győztes Peyton Manninget. Tom Brady két rekordot is megdöntött, két TD-passzt is adott, de nem sikerült megszereznie negyedik Super Bowl-gyűrűjét.

A Giants edzője, Tom Coughlin minden idők legidősebb Super Bowl-győztes trénere lett, 65 és fél évesen vezette sikerre a New Yorkot.

PERCRŐL PERCRE - VIDEÓKKAL