Vágólapra másolva!
Szombat késő éjjel kisebb autóbaleset szenvedett Szepesi György, aki vasárnap ünnepelte a 90. születésnapját. A sportriporter-legenda beütötte a fejét, de nem esett komoly baja - írja a Blikk.

"Sajnos nem tudom adni a férjem, egy kisebb baleset történt vele, amikor egy rendezvényről hazafelé jöttek" - mondta az újságnak Szepesi felesége. "Szerencsére nem szenvedett komolyabb sérülést, de beütötte a fejét. Természetesen volt kórházban, megvizsgálták, de hála Istennek, már ki is engedték és itthon van. Örömmel mondhatom, hogy jól érzi magát, de most pihennie kel."

Szepesi 1945-ben lett a Magyar Rádió munkatársa, neve egybeforrt az Aranycsapatéval, számos olimpiáról és labdarúgó-világbajnokságról közvetített. Az oldalvonal mellett állva tudósított mérkőzésekről, köztük az 1953-as, londoni 6-3-ról, amely után ráragadt az elismerő minősítés: ő az Aranycsapat 12. játékosa. Szepesi honosította meg azt a sportközvetítési stílust, amelyben a riporter végig együtt él a játékkal, a csapattal, a versenyzővel, lelkesen, magas hőfokon azonosul a történésekkel.

Forrás: MTI/Kollányi Péter

Összesen 49 magyar olimpiai aranyérem megszületéséről számolhatott be a helyszínről, a Guinness-féle Rekordok könyvébe is bekerült azzal, hogy ő a világ leghosszabb időn át tevékenykedő sportriportere.

1979 és 1986 között a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, a Magyar Olimpiai Bizottság, illetve - 1982 és 94 között - a FIFA végrehajtó bizottságának is tagja volt.