Vágólapra másolva!
Katona Ervin hivatalosan is a világ legerősebb embere lett, miután megnyerte a Strongman Champions League 2011. évi sorozatát. A sportoló az újvidéki Magyar Szó című lap internetes kiadásának elmondta, hogy Schwarzenegger- és Stallone-filmeken nőtt fel, rendszeresen megbámulják az utcán, a repülőút pedig megviseli.

"Egymásra vagyunk utalva, együtt töltjük a versenyeken a napokat, egyszerre étkezünk, segítünk egymásnak" - mondta Katona, aki szerint az erős embereké az egyetlen sport, ahol a riválisok egyben a legjobb barátok is.

A szabadkai születésű, Újvidéken élő sportoló a múlt héten Szarajevóban nyerte meg a 12 állomásos Strongman Champions League versenysorozatot, negyedik nekifutásra győzött egy negyedik és két második helyezés után.

Katona Ervin már több mint 20 éve edz, 11 éve versenyez. "Ez nem olyan sport, amibe az ember már kicsi korában belekezdhet, ugyanis nincsenek kis kőgolyók, kis kamionok, kis ólomkofferek az edzéshez. Ez olyan sport, ahova hasonló területekről tér át az ember, a súlylökők, a súlyemelők és hasonló sportok világából" - mondta Katona, aki szerint az erős embereké az egyetlen sport, ahol a riválisok egyben a legjobb barátok is .

Katona ahhoz a korosztályhoz tartozik, amelyik a nyolcvanas években a Schwarzenegger- és Stallone-filmeken nőtt fel. "Bámultuk az erejüket és izmaikat, és mi is olyanok akartunk lenni" - tette hozzá.

Terveiről szólva elmondta, hogy készül a következő megmérettetésre, jó formában érzi magát, és reményei szerint az idén legalább olyan erős lesz, mint tavaly volt. "Márciusban Finnországban indul az új idény, azt tervezem, hogy négy-öt verseny után, májusban vagy a nyáron eldöntöm, hogyan tovább."

A Strongman Champions League kanadai elődöntője:

Katona elárulta, hogy lényegében egy "önmaga választotta, elzárt világban él", szeret sportosan öltözködni, és "természetes, hogy a járókelők megbámulják az embert, főleg ha 150 kilós". A legnagyobb gondja az utazás. "Egy-egy hosszabb repülőút nagyon megvisel. Begörcsölök és bemerevedek a szűk ülőhelyeken" - vallotta be.