Vágólapra másolva!
Pintér Zoltán, a Haladás VSE ügyvezető elnöke tavaly októberben 600 ezer forintot fizetett ki az egyesület hitelkártyájával egy szombathelyi kaszinóban, írja a Vas Népe. Pintér azt mondja, téves kártyahasználatról van szó, és visszafizette a pénzt.

A Vas Népe egy ismeretlen által küldött bankszámlakivonatból értesült az esetről, amelyen az áll, hogy tavaly október 27-én három tételben összesen 600 ezer forintot fizettek ki egy szombathelyi kaszinóban.

Pintér a lapnak azt nyilatkozta, téves kártyahasználat történt, és amikor ezzel szembesült, az összeget büntetőkamattal befizette az egyesület kasszájába. Pintér kedden közleményt adott ki, amelyben azt írta, ügyvezetői elnöki posztja miatt felelősséggel tartozik többszáz sportoló jövőjéért, és a Haladás VSE jó híréért, ezért a vizsgálaton felül személyesen jelenti be az ügyet a helyi rendőrkapitányságáon.

"Egy esetleges eljárás időtartama alatt ügyvezetői elnöki tisztségemből fakadó feladataimat nem kívánom ellátni, azt felfüggesztem" - írta a közleményben Pintér.

A Haladás VSE elnöke, Kovács Előd az év elején értesült az esetről, és belső vizsgálatot rendelt el, amely sem a bankkártyahasználattal kapcsolatosan, sem az egyesület gazdálkodásával összefüggésben nem tárt fel szabálytalanságot.

Kovács szerint a névtelen támadást azért időzítettek mostanra, mert a szombathelyi közgyűlés a héten tárgyalja a város költségvetését, amelyben várhatóan a kulturális és sportágazat lesz az, ahol a legnagyobb mértékben csökkenhetnek a támogatások.