Vágólapra másolva!
Életét veszítette egy hazai motorversenyző a superbike-világbajnokság nyitóversenyének egyik betétfutamán, az ausztráliai Phillip Islanden.

A 17 éves Oscar McIntyre az ausztrál bajnokságba tartozó betétfutam szombati versenyének második körében szenvedett végzetes kimenetelű balesetet, amelybe még ketten belekeveredtek. Egyikük megúszta következmények nélkül, a másik versenyzőt kórházba szállították megfigyelésre, de a sérülései nem életveszélyesek.

McIntyre-en azonban már nem tudtak segíteni: a pályára gyorsan kiérkező mentősök megpróbálták újraéleszteni, de nem jártak eredménnyel, a fiatal motoros a helyszínen meghalt.

A superbike második időmérőjét törölték is a szervezők.

McIntyre barátai a fiatal motoros korábbi civil képeiből összevágtak egy videót, ezzel búcsúztak el tőle:

A superbike-vb egy másik, Supersportnak nevezett kategóriájában induló Racing Team Toth két versenyzője, Tóth Imre és Németh Balázs is ott volt Ausztráliában, ahol az időmérőt rendezték az ő géposztályukban. A csapat honlapján olvasható beszámoló szerint elképesztő meleg várta a versenyzőket, a délelőtti gyakorláson már 38 fok volt. Ez meglehetősen megviseli a gumikat, amelyek így gyorsan elkopnak, de nem tudni, hogy ez közrejátszott-e a balesetben.

"Nem hagyhatom szó nélkül a szezon első futamát beárnyékoló tragikus hírt. Csapatom minden tagja nevében ezúton is részvétemet nyilvánítom ki az elhunyt fiatal versenyző családjának" - mondta id. Tóth Imre csapatfőnök.

Németh egyébként a nyolcadik, Tóth pedig a huszadik helyről rajtol majd a versenyen.