Vágólapra másolva!
Az április elsejei 27. Telekom Vivicittá Városvédő Futáson több különböző jótékonysági akcióra kerül sor Budapesten. Gyűjtést szerveznek Kanyó Zsolt gerelyhajító paraatléta paralimpiai kijutására, valamint a Bátor Tábor, a Suhanj Alapítvány és az SOS Gyermekfalvak javára.

A Mozdulj! Közhasznú Egyesület által kezdeményezett adománygyűjtő akció támogatottja Kanyó Zsolt paraatléta, gerelyhajító, kategóriájában a világranglistán negyedik helyezett sportoló. Zsolt nagy álma, hogy kijuthasson a londoni paralimpiára. A kvalifikáció megszerzéséhez az eddigi kiváló eredmények mellett anyagi támogatásra is szüksége van. Az adományokat a 27. Telekom Vivicittá Városvédő Futás margitszigeti versenyközpontjában, a Mozdulj! standján várják.

A Bátor Tábor jótékonysági futóközössége, az Élménykülönítmény súlyos beteg gyerekek megsegítésére jött létre. A Telekom Vivicittá Félmaraton lefutására meghirdetett felhívásra nyolc jótékony futó jelentkezett azzal a szándékkal, hogy kilométergyűjtésükkel daganatos és krónikusan beteg gyerekeket segítsenek hozzá gyógyító élményterápiás táborozáson való részvételhez.

A Suhanj! Alapítvány célja rendszeres sportolási lehetőség biztosítása látás- és mozgássérülteknek több sportágban, saját eszközpark kiépítése és folyamatos bővítése. A 27. Telekom Vivicittá Városvédő Futás rajtja előtt veszik át tavalyi akciójuk eredményét: három speciális, futásra tervezett kerekesszéket és egy handbike-ot, amelyeket kölcsönözhetővé tesznek a sportolni vágyók számára. A versenyközpontban felállított sátorban várják az adományokat.

Az SOS Gyermekfalu javára jótékonysági akciót hirdet meg a Telekom saját munkatársai részvételével a Vivicittá alkalmából. A Telekom az SOS Gyermekfaluban felnövő kisgyerekeknek gyűjt adományokat úgy, hogy a saját dolgozóiból csapatokat toboroz, és a csapatok tagjai által lefutott kilométerek számát 100 forinttal szorozzák meg. Az így kapott összeget adományként ajánlják fel az SOS Gyermekfaluban élő kicsik és fiatalok támogatására.

A Telekom Vivicittán hagyományosan nagyon sok gyerek vesz részt, iskolai szervezésben; a tavalyi eseménye több mint 5000 diák az iskolákon keresztül érkezett kollektív nevezéssel. A szervezők az idén is várják általános és középiskolák jelentkezését. A legtöbb gyereket mozgósító budapesti, Budapest környéki, és vidéki iskolának 300 ezer forint értékű adidas sportszer utalványt ajánl fel a Telekom különdíjként.

A versenyre nevezni a Futanet.hu oldalon lehet.