Vágólapra másolva!

Az amputálás napja a legboldogabbá is válhat a K-3-as harcos életében

Lótuszülésben elaludt a vonaton, emiatt leállt a lábában a keringés, és amputálni kellett a bal lábát a K-3-ban ismert pécsi harcosnak. Asztalos János a Borsnak adott interjúban elmondta, a végzetes baleset napja akár egyben a legboldogabb nappá is válhat az életében.

"A kupéban egyedül voltam. Lótuszülésben helyezkedtem el, harcművészként gyakorta meditáltam ebben a pózban. Emlékszem, nagyon fáztam, de az ólmos fáradtság még ezt az érzést is legyőzte. Mély álomba zuhantam" - mesélte a Borsnak Asztalos János, aki karácsonykor tartott hazafelé Villányból Pécsre.

"Iszonyatos fájdalomra ébredtem, mintha valaki kést szurkált volna a bal lábamba." A sportoló mindkét lábát többször műtötték, a bal lábában teljesen leállt a vérkeringés, a szövetek többsége elhalt, így azt nem lehetett megmenteni, térd fölött amputálni kellett. A bal lába azért sérült súlyosabban, mert álmában balra dőlt, és testsúlyával ránehezedett.

Asztalos János a küzdősportban megszerzett önfegyelemmel tekint a történtekre. "Nem haragudtam a világra, magamnak köszönhetem a történteket. Sőt életem legszerencsétlenebb napja lehet, hogy egyben a legboldogabb is lesz. Egy nővérke az első pillanattól kezdve öntötte a lelket belém. Nem tagadom, belé szerettem, és azt hiszem, ő is kedvel engem. Úgy néz ki, hogy a betegágyamon talált rám a szerelem. Ilyen az élet, a lábamat elvette, de cserébe sokkal többet adott."

A korábbi harcos tisztában van vele, hogy a ringbe nem térhet vissza, de a jövőben is teljes értékű életet akar élni. "Hobbiszinten mindenképpen szeretnék sportolni, úszni, kerékpározni és futni. Amióta megvolt az amputáció, szinte mindig azt álmodom, hogy futok."