Vágólapra másolva!

Holtan találták a szlovákiai magyar Európa-bajnok kick-boxost

Holtan találták a Kassa melletti Szádudvarnok közelében a szlovák kick-box-válogatottat irányító Tóth Lászlót. Az Európa-bajnok és kétszeres vb-ezüstérmes szlovákiai kick-boxost néhány órával a halála előtt több férfi támadta meg egy szórakozóhelyen.

A Hírek.sk magyar nyelvű szlovákiai hírportál szerint a 34 éves Tóth László vasárnap éjjel öccsével, Tóth Istvánnal a szomszédos faluban, Szádelőben diszkózott. Itt egyelőre tisztázatlan okból tornai fiatalok egy csoportja előbb a sportolóra, majd a testvérére támadt.

A kick-boxos öccse, Tóth István a portálnak azt nyilatkozta, hogy együtt próbálták a támadókat lefogni, de ez nem sikerült, így bátyjához hasonlóan ő is a földre került. Végül a szervezők fékezték meg a támadókat, a sérült sportolót pedig átvezették a táncterem melletti helységbe.

Valamivel később azonban Tóth László elhagyta a diszkót. Az egyelőre nem tisztázódott, hogy egyedül ment, vagy elvitték. Miután kiderült, hogy a férfi már nincs a diszkóban, egy 15 fős társaság a keresésére indult, de éjjel már nem akadtak a nyomára.

A megvert férfi holttestét végül a Rozsnyó és Kassa közötti főút mellett, az árokban találták meg hétfőn délelőtt, mintegy másfél kilométerre a szádelői kultúrháztól.

A helyszínelő orvos szerint Tóth László súlyos fejsérüléseket szenvedett, és mire megtalálták, már hat órája halott volt. Azt sem lehet kizárni, hogy a halálát kihűlés okozta, miután csak egy rövid ujjú póló volt rajta, miközben a környéken éjjel -8 fokos fagyot mértek.

A rendőrség egyelőre nem nyilatkozik az ügyben. A Joj televízió hírműsora azonban úgy tudja, az ügy kapcsán hétfőn délután három férfit tartóztattak le.

Az 1978-ban született Tóth László versenyzői pályafutását a kassai Steel Trans Kick-Box Klubban kezdte. 1997-ben lett először szlovák bajnok, majd ezt tízszer megismételte, 2005-ben pedig Európa-bajnok lett. Két világbajnoki ezüstérmet is szerzett, a másodikat tavaly októberben Szkopjéban.

Néhány éve saját klubot létesített, 2011-től pedig a szlovák kick-box-válogatott vezetőedzőjeként tevékenykedett.