Vágólapra másolva!

Szörnyethalt öt hegymászó a svájci Alpokban

Öt külföldi hegymászó vesztette életét kedden Svájcban, az olasz határ közelében - közölték a svájci hatóságok. Lapértesülés szerint mindannyian Németországból érkeztek a svájci Alpokba.

A helyi rendőrség közlése szerint hat hegymászó indult a 4010 méter magas Lagginhorn-csúcs meghódítására Svájc déli részén, Valais kantonban. Öten fel is jutottak a csúcsra, de miután ereszkedni kezdtek, mind az öten több száz métert zuhantak. Hatodik társuk, aki nem érezte jól magát, és ezért meg sem kísérelte a csúcstámadást, azonnal riasztotta a hegyi mentőket, de a mentőegységek már mind az öt szerencsétlenül járt hegymászót holtan találták.

A Blick című svájci napilap internetes kiadásának tájékoztatása szerint Berlin térségéből származó német állampolgárok az áldozatok. A német külügyminisztérium egyelőre nem erősítette meg az újság információit.

A svájci rendőrség azt közölte, hogy a szörnyethalt hegymászók feltételezhetően külföldi állampolgárok, de addig nem adnak ki információt az áldozatok kilétéről, amíg az összes hozzátartozót nem értesítették.

A baleset okáról a rendőrök egyelőre nem adtak tájékoztatást, várhatóan szerdán tartanak sajtótájékoztatót az ügyben.