Vágólapra másolva!
Újabb három érmet szereztek a magyarok szerdán a londoni paralimpián.

A kerekesszékes vívó Krajnyák Zsuzsa - aki kedden bronzérmes lett tőrben - a párbajtőröző nők A (felállni képes) kategóriájában a fináléban 15-6-ra kapott ki a hongkongi Jü Csuj Jitől, így második lett. Az úszó Tóth Tamás szintén ezüstérmet nyert 50 méter gyorson. Az S9-es kategória döntőjében három magyar is szerepelt, közülük a 20 éves, paralimpiai újonc Tóthnak sikerült legjobban a sprintszám. A Londonban egy aranynál és egy ezüstnél tartó Sors Tamás a hetedik, Meilinger Csaba pedig a nyolcadik helyen zárt.

Az értelmi fogyatékos Biacsi Ilona 1500 méteres síkfutásban bronzérmet nyert. A 26 éves atléta - aki ikertestvérével, Bernadett-tel együtt a magyar küldöttséget vezette az egy héttel ezelőtti nyitóünnepségen - 4:42.31 perces idővel ért célba, 49 századdal megelőzve negyedikként befutó testvérét.

A 33 fős magyar küldöttség így már tíz éremnél, 2 aranynál, 4 ezüstnél, 4 bronznál tart a brit fővárosban, ezzel tovább javította eredményét a 2008-as pekingi - egy aranyból és öt bronzból álló - terméshez képest.