Vágólapra másolva!
A szombaton érdekelt három magyar úszó közül egy jutott az esti döntőbe, míg a férfi tőrcsapat kikapott a negyeddöntőben a londoni paralimpián.

Az uszodában Tóth Tamás (S9-es sérültségi kategória) előfutamában negyedik lett 100 m mellen, ez összesítésben a 10. helyet jelentette, így lemaradt a döntőről, és két ezüstéremmel fejezte be szereplését. Illés Fanni (S6) hatodik lett selejtezőjében 100 m gyorson, a teljes mezőnyt tekintve ez a 13. helyre volt elég. Engelhardt Katalin (S5) ugyanakkor negyedik lett előfutamában 100 m gyorson, és nyolcadikként bekerült a magyar idő szerint 19.41-re kiírt döntőbe.

Vívásban a hatodik paralimpiáján szereplő, háromszoros aranyérmes Szekeres Pál, továbbá Mató Gyula és a tőrözők egyéni küzdelmeiben kedden bronzérmes Osváth Richárd alkotta csapat a negyeddöntőben 45-29-re kikapott a favoritnak tartott Kínától. A trióból csak Osváth nyert két asszót, emellett egy asszó 5-5-ös döntetlennel zárult, a többi hatban ázsiai győzelem született. A magyar együttes a folytatásban az 5-8. helyért küzd tovább.

Kanyó Zsolt gerelyhajításban a 14. helyen végzett, így nem jutott döntőbe. A paralimpiai újonc váci atléta legjobb dobása 26,28 m volt, amely idei legjobbja, de elmaradt 27,44 m-es egyéni csúcsától.