Vágólapra másolva!
Hetvenhét éves korában elhunyt Alex Karras, kora egyik legnagyobb amerikaifutball-sztárja, aki később televíziós és filmszerepeivel vívott ki népszerűséget.

Az utóbbi évtizedben számos betegséggel, demenciával, szívproblémákkal és rákkal küzdő Karras ügyvédje bejelentése szerint szerdán halt meg Los Angeles-i otthonában családja körében.

A hatvanas években a Detroit Lions színeiben játszó Karras az NFL ünnepelt védője volt 1971-ig. Nehéz természete sok konfliktushoz vezetett, 1963-ban egy évre fel is függesztették szerencsejáték miatt. Csapattársai keresztapának becézték az aranyköpéseiről ismert sztárt, aki még a zuhany alá is szivarral a szájában állt be.

Szerződésbontása után három évre az ABC hétfő esti futballközvetítéseinek kommentátora volt. Családja szerint mindig is vonzotta a színészet, így hamarosan filmes és tévészerepekben tűnt fel. Önmagát alakította a Detroit Lionsról készült Paper Lion című filmben, de legnagyobb sikere a nyolcvanas évekbeli Webster című tévésorozathoz fűződik. Ebben feleségével, Susan Clarkkal szerepelt, fehér szülőket alakítottak, akik örökbe fogadnak egy fekete kisfiút. A magyar nézők a Fényes nyergek, a Viktor, Viktória vagy az Esélylesők című mozifilmekben is láthatták.

http://www.youtube.com/v/WHVYGIEGsng?version=3&hl=hu_HU


Memoárjait Even Big Guys Cry és az Alex Karras: My Life Football, Television & Movies című kötetekben örökítette meg.

Idén ő is csatlakozott azokhoz a korábbi futball-ligás játékosokhoz, akik azért perelték be a ligát, mert szerintük nem követett el mindent, hogy megvédje őket a fejsérülésektől. A dokumentumok szerint Karras is szenvedett a fejét ért traumáktól.