Vágólapra másolva!
A Washington Redskins hazai pályán kikapott a Carolina Pantherstől a tengerentúli amerikaifutball-bajnokság (NFL), így valószínűleg Barack Obama elveszíti az újabb amerikai elnökválasztást, legalábbis a statisztika szerint.

A Washington 1937 óta szerepel az NFL-ben, azóta 18 elnökválasztást tartottak az Egyesült Államokban, ebből 17 alkalommal igaz volt a következő elmélet a végkimenetelt illetően: ha a Washington amerikaifoci-csapata a választás előtti utolsó hazai bajnokiján nyer, akkor a regnáló elnök pártja győz, ha viszont kikap, akkor az ellenzék pártja nyeri a választást, azaz a kihívó Mitt Romney lesz a következő elnök. Csupán egy alkalommal, 2004-ben nem jött be ez az elmélet, akkor a Redskins kikapott, mégis George Bush maradt az elnök. Amerikában kedden lesz az elnökválasztás.

Az NFL hétvégi fordulójában megőrizte hibátlan mérlegét az Atlanta, amely ezúttal a vendég Dallas Cowboyst verte meg, így a Falcons - egyedüliként a mezőnyben - mind a nyolc meccsét megnyerte a bajnokságban. A játéknap rangadóján a címvédő New York Giants úgy kapott ki hazai pályán a Pittsburgh Steelerstől, hogy az utolsó negyed előtt még 20-10-re vezetett.

Az eredmények:
Washington Redskins - Carolina Panthers 13-21
Atlanta Falcons - Dallas Cowboys 19-13
New York Giants - Pittsburgh Steelers 20-24
Green Bay Packers - Arizona Cardinals 31-17
Indianapolis Colts - Miami Dolphins 23-20
Houston Texans - Buffalo Bills 21-9
Tennessee Titans - Chicago Bears 20-51
Atlanta Falcons - Dallas Cowboys 19-13
Cincinnati Bengals - Denver Broncos 23-31
Jacksonville Jaguars - Detroit Lions 14-31
San Diego Chargers - Kansas City Chiefs 31-13
Seattle Seahawks - Minnesota Vikings 30-20
Oakland Raiders - Tampa Bay Buccaneers 32-42
Cleveland Browns - Baltimore Ravens 15-25
A hétfő esti rangadón a New Orleans Saints a Philadelphia Eagles csapatát fogadja.