Vágólapra másolva!
Lelőtte barátnőjét, majd öngyilkos lett a tengerentúli amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő Kansas City Chiefs egyik játékosa, Jovan Belcher - értesült az ESPN.

Az amerikai csatorna szerint az amerikaifocista előbb több lövéssel meggyilkolta a barátnőjét, majd a Chiefs öt mérföldre található stadionjához ment. Egy szemtanú azzal hívta fel a hatóságokat, hogy egy színesbőrű férfit látott autóval megérkezni a stadionhoz, aki ezután a Kansas City két csapatvezetőjével beszélt, miközben fegyvert tartott a saját fejéhez. Amikor a rendőrök megérkeztek, az NFL-játékos fejbe lőtte magát.

A rendőrség egyelőre nem nevezte meg az amerikaifocistát, de annyit elárult a szóvivő, hogy egy 25 éves sportolóról van szó. A Blog.syracuse.com oldal információja szerint Jovan Belcher az elkövető, az eddig közzétett információk valóban illenek rá.

A Profootballtalk.nbcsports.com úgy tudja, hogy Belcher a 22 éves barátnőjét a lány anyja előtt lőtte le, majd autóba ült, és elhajtott. Belchernek és barátnőjének három hónapja született egy közös kislánya.

Forrás: AFP/Getty Images/Dilip Vishwanat

A Blog.syracuse.com azt is írja, hogy a két csapatvezető, akivel a linebacker (sorhátvéd) ezután a stadionnál beszélgetett, az Scott Pioli és Romeo Crennel volt, állítólag megköszönte nekik, amit érte tettek, majd meghúzta a ravaszt.

Jovan Belcher rendkívül tehetséges birkózó volt, és bár imádta ezt a sportot, de csapatben szeretett volna játszani, így abbahagyta, és amerikaifocista lett. A Chiefs 2009-ben draftolta, a negyedik szezonját kezdte az idén az NFL-ben.

A Kansas City Chiefs a liga egyik legrosszabb mutatójával áll, egy győzelem mellet tíz veresége van, és a legutóbbi nyolc meccsét elveszítette. A következő bajnokiját a hétvégén a Carolina Panthersszel játszaná hazai pályán, az eset után a stadiont és a környéket lezárták, de az NFL vezetősége közölte a carolinai csapattal, hogy utazzanak el az idegenbeli bajnokira.