Vágólapra másolva!
A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) szerdai - késő estébe nyúló - tisztújító közgyűlésén a küldöttek egyhangúlag újabb négy évre Gömöri Zsoltot választották meg a szervezet elnökének.

Nem változott az alelnök személye sem, továbbra is Deutsch Tamás tölti be ezt a tisztséget. A résztvevők elfogadták a londoni paralimpia tapasztalatait összefoglaló szakmai beszámolót és az elmúlt négy év munkájáról készült jelentést. A jövő évi közgyűlés tervezetét nem tudták tárgyalni, mert az MPB eddig nem kapott semmilyen információt a keretszámokról és -összegekről.

A közgyűlést ünnepi gálavacsora követte, amelyen köszöntötték 2012 legjobb sportolóit. A férfiaknál a 100 méter pillangón paralimpiai bajnoki címét megvédő, ezen kívül egy-egy ezüstöt és bronzot is szerző úszó, Sors Tamás lett a legjobb, a nőknél a kerekesszékes vívó, Krajnyák Zsuzsanna - londoni két ezüstjével és egy bronzával - végzett az élen. Az edzők kategóriájában Sors mestere, Petrov Anatolij, a szövetségi kapitányok között Sós Csaba, az úszóválogatott szövetségi kapitánya bizonyult a legjobbnak.

Kiosztották a médiadíjakat is a paralimpiai mozgalom és eszmeiség népszerűsítéséért. Az MPB elnökségének döntése értelmében a nyertesek: DigiSport, Fejér Balázs (Lánchíd Rádió), a Metropol című napilap és a hir24.hu internetes portál. Az MPB londoni paralimpiai fotópályázatán a profik között Szalmás Péter (Népszava) győzött, az amatőr pályázók versenyét Bosnyák Edit nyerte, aki fizioterapeutaként dolgozott a magyar csapat mellett a játékok alatt. A közönségdíjat Zámbó Diána, a paraúszó-válogatott tagja érdemelte ki.