Vágólapra másolva!
Gyurta Dánielt meglepte, hogy az év férfi sportolója lett a sportújságírók szavazatai alapján, Risztov Éva az őt kizáró versenybírónak mondott köszönetet, Mocsai Lajos pedig a kézilabda katartikus élményeiről beszélt.

Megválasztották az év legjobbjait

Gyurta Dániel, az év férfi sportolója: "Nagyon meglepett, hogy én nyertem a szavazást, hiszen négyen is olimpiai bajnokok lettünk egyéni számban, éppen ezért nagyon nehéz dolguk lehetett a sportújságíróknak. Különösen nagy elismerés olimpia évében a legjobbnak lenni és örülök, hogy ebben a tekintetben nagyon jó barátom, Vajda Attila örökébe léptem."

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Gyurta Dániel (j) és barátnője, Borkai Petra

Széles Sándor, az év edzője, Gyurta Dániel trénere: "Bevallom, nem is annyira titkon reménykedtem, hogy én is megnyerhetem a szavazást, de Dani sikerében biztosabb voltam. Mindenesetre óriási elismerése ez a közös munkánknak, most pedig új kihívást kell találnunk, hogy Dani a csúcson maradhasson."

Risztov Éva, az év női sportolója: "Ez a díj az év megkoronázása számomra. Az utóbbi években otthon néztem mindig a díjátadót, és akkor nem gondoltam volna, hogy valaha még részt veszek rajta. Külön szeretnék köszönetet mondani annak a versenybírónak, aki tavaly kizárt a világbajnokságon, mert ez plusz motivációt adott, hogy elérjem a céljaimat."

Fotó: Juha Pál [origo]
Risztov a versenybírónak üzent

Dombi Rudolf (az év csapatának választott kajakkettesből): "Örülünk, hogy a sportújságírók úgy látták, mi vagyunk a legjobb csapat Magyarországon. Úgy gondolom, hogy az idén ezt sikerült bebizonyítanunk."

Kökény Roland: "Kicsit nagyképűen azt mondhatom, hogy számítottunk erre a mai elismerésre, miután ebben az évben a legfontosabb versenyeket sikerült megnyernünk."

Forrás: MTI/Kovács Tamás
Kökényék számítottak a győzelemre

Mocsai Lajos, az év szövetségi kapitánya: "Ez a díj a visszaigazolása annak a harminc évnek, amelyet a kézilabdasportban eddig eltöltöttem. Ahhoz, hogy ezúttal engem láttak a legjobbnak, az is hozzájárult, hogy a kézilabda katartikus élményekkel ajándékozza meg a szurkolókat."