Vágólapra másolva!
A hétszeres MotoGP-világbajnok fiatalabb lett az elmúlt két évben, legalábbis eltökéltebbé vált attól, hogy visszatért a Yamahához.

Valentino Rossi két év ducatis szenvedés után visszaigazol a Yamahához, ahol ismét Jorge Lorenzo csapattársa lesz. Végre újra futamot nyerne, és legalább tízszer dobogóra akar állni.

A hétszeres világbajnok Rossi pályafutása során először nem nyert versenyt 2011-ben és 12-ben, ezért már augusztusban úgy döntött, idén visszatér a Yamahához, ahol a vb-címvédő Lorenzo és Daniel Pedrosa lesz majd a csapattársa.

"Szeretnék sok dobogós helyet, legalább tizet, és az első háromban végeznék a vébén" - mondta Rossi a Gazzettának. "Ha nem nyerek, de minden vasárnap dobogóra állhatok, az még elmegy. De a győzelem a vízválasztó."

"Kell majd kis idő, amíg beilleszkedem, ám még ha nem is tudom megverni Lorenzót és Pedrosát, igyekeznem kell közel maradni hozzájuk. Lorenzo jól ismeri a motort, ami eleinte nagy előny lesz a számára."

"A Yamaha viszont versenyképes, mikor az előző idény végén kipróbáltam, nagyon jó tapasztalatokat szereztem, gyorsulásban sokat fejlődött."

Bár Rossi már 33 éves, úgy érzi, évek óta nem várta ilyen jó mentális és fizikális állapotban a vb-rajtot. "Motiváltabb vagyok, mintha az előző két idényben is Yamahánál lettem volna, ennyiben talán fiatalabb is lettem."