Vágólapra másolva!
Az első futamban megszerzett 14. hely után Michelisz Norbert a harmadik helyen zárta a túrautó-világbajnokság (WTCC) Osztrák Nagydíjának második futamát.

A szombati időmérő edzés után több versenyzőt is megbüntettek, közük Michelisz Norbertet, akit a Honda szabálytalan hátsó szárnya miatt az utolsó helyre soroltak.

A Zengő Motorsport versenyzője ennek megfelelően nem is tudott beleszólni az élmezőny sorsába, a Nika Racing versenyzője Michel Nykjaer nyerte meg James Nash előtt, Michelisz a 14. helyen ért célba.

A második, állórajttal induló futamban Nash és Michelisz indulhatott az első sorból, és bár a magyar versenyző minimális ideig az élre tudott ugrani, igazából csak a dobogó második fokára volt esélye.

A 11. körben aztán Yvan Muller is megelőzte, így végül csak a 3. helyen futott be, de a szlovák és a magyar futam után Ausztriában is elcsípett egy dobogós helyet.

A FIA WTCC világbajnoki pontversenyében Yvan Muller 198 ponttal áll az élen, Gabriele Tarquini 80 pontos hátránnyal a második, Michelisz Norbert 63 ponttal a 9. helyről várja a folytatást.