Vágólapra másolva!
Elviselhetetlen hátfájásra panaszkodott kétórás edzése után egy amerikai futónő, aki épp a félmaratoni táv teljesítésére készült. Kiderült, hogy fájdalmainak oka nem sérülés, hanem terhesség: az edzés másnapján, június 3-án újszülöttet tarthatott a karjában.

A 33 éves Trish Staine azt mondta, hogy a hétfői szülésig fogalma sem volt arról, hogy terhes. A háromgyermekes duluth-i anya állította, hogy nem hízott és magzatmozgást sem érzett az előző hónapokban. Férje ráadásul meddővé tevő műtéten, vaszektómián esett át.

"Határozottan úgy gondoltam, elég gyerekünk van" - tréfált Staine. Férjével, Johnnal egy hétéves lányt és egy tizenegy éves fiút, valamint a férj előző kapcsolatából származó 17, 19 és 20 éves fiúkat nevelik.

Staine vasárnap két órán át edzett, hogy a június 22-i, 21,1 kilométeres félmaratoni távra felkészüljön. "Este nagyon fájt a hátam, forró vízzel lezuhanyoztam és megpróbáltam kibírni" - mondta a nő. "Hétfő reggel még jobban fájt, a járástól csak súlyosbodott. Azt gondoltam, porckorong-törés vagy izomhúzódás lehet, ezért el kellene mennem az ügyeletre" - idézte fel a történteket.

Mégsem ment, előbb végignézte a férje kosárlabda-meccsét, majd a lánya fellépését, aztán hívta csak a férjét, hogy a fájdalom már elviselhetetlen. Ekkor kérték a mentők segítségét.

A kórházi vizsgálaton férjével együtt meglepődtek, amikor az orvosok magzati szívhangot találtak. Az anyát azonnal a szülőszobába szállították, ahol kislánynak adott életet.

Az orvosok szerint a baba a várhatónál öt héttel korábban született, 2900 grammos súllyal és 48 centiméterrel. A gyermek Mira nevet kapta, melyet az angol miracle, azaz csoda szóból rövidítettek.