Vágólapra másolva!
Michelisz Norbert a harmadik helyen zárta a túraautó-világbajnokság (WTCC) orosz versenyének első futamát. A második versenyen az ötödik lett.

Az újonc moszkvai pálya nem fekszik a Hondának, ennek ellenére a privát világbajnok Michelisz a negyedik helyről rajtolva egyből feljött a harmadik pozícióba, és bár a világbajnoki címvédő Rob Huff folyamatosan támadta őt a futamon, Michelisznek sikerült megtartania a dobogós helyet. A magyar pilóta a legjobb hondásként zárt.

Egy baleset miatt piros zászlóval rövid időre félbeszakították a versenyt, amelyet végül Yvan Müller nyert meg Tom Coronel előtt.

Michelisz a hetedik rajtkockából vághatott neki a második futamnak, és bár a rajtot ezúttal elrontotta, végül az ötödik helyig tornázta fel magát, és ismét a legjobb hondásként zárt. A futamot a norvég Michael Nykjaer nyerte. Michelisz a szlovákiai (3. hely), a magyarországi (2.) és az ausztriai (3.) verseny után sorozatban negyedszer végzett dobogós pozícióban.

"Szerencsére az első futamon nagyon jól elkaptam a rajtot és meg tudtam szerezni a dobogót érő helyezést, az autó pedig elég jó volt ahhoz, hogy fel is tudjam tartani a hátulról jövő támadásokat, így nagyon boldog vagyok" - nyilatkozta az MTI-nek a versenyző, aki hozzátette, hogy a második futamban a rajt utáni tülekedésben két ütést is kapott az autója.

Az összetettben Michelisz 90 pontal feljött a hatodik helyre, a 246 pontos Yvan Muller vezet.

Exkluzív tartalmakért kövess minket a Facebookon!