Vágólapra másolva!

Rendőröket is elütöttek a raliversenyen

Két rendőr is megsérült a nagykállói amatőr ralin történt balesetben - erősítette meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn.

Az egyik versenyző egy kanyarban kisodródott, és autójával a nézők közé csapódott. Összesen kilencen sérültek meg, közülük egy 37 éves nagykállói férfi az életét vesztette.

A sérültek között egy szolgálaton kívüli és egy szolgálatban lévő rendőr is volt. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztálya foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást.

A baleset halálos áldozatán kívül egy embert életveszélyes sérülésekkel Debrecenben ápolnak, egyet már hazaengedtek, míg további hatot a nyíregyházi kórházban ápolnak - az utóbbiak állapota kielégítő. A debreceni Kenézy Kórházban lévő férfin vasárnap este csaknem ötórás életmentő műtétet végeztek el, jelenleg az intenzív osztályon ápolják.

Vasárnap a Nagykálló és Újfehértó közötti I. Ralda Rallysprint nevű amatőr autóversenyen sodródott ki egy autó, elképzelhető, hogy az elütött nézők bemásztak a kordonon belülre.

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség saját hatáskörben, azonnali hatállyal megkezdte a tragédia körülményeinek sportszakmai kivizsgálását, egyúttal részvétet nyilvánított az elhunyt családjának, és mielőbbi felépülést kívánt a kórházban ápolt sérülteknek.

A sportszövetség - amely az eredményt azonnal nyilvánosságra hozza majd - első számú feladatának tekinti a versenyzők, a közreműködők és nézők biztonságának szavatolását a rendezvényein, amelyeken a sporttörvény szabályai szerint jártak, és járnak el.