Vágólapra másolva!
Megnyerte a vasárnapi második futamot a kamion Európa-bajnokság németországi versenyhétvégéjén Kiss Norbert, az Oxxo Energy Truckrace Team pilótája. A rendezők bocsánatot kértek a jogtalanul megbüntetett 17 éves Major Benedektől.

A magyar csapat tájékoztatása szerint a szombathelyi Kiss Norbert a délelőtti időmérőn a harmadik, csapattársa, a 17 éves Major Benedek pedig a hetedik legjobb időt érte el. Az első futamon Kiss a rajtpozícióját megtartva a harmadik, Major viszont egy jogtalanul kiszabott büntetés miatt - a versenybírók úgy látták, hogy piros zászló alatt előzött - csak a 11. helyen ért célba.

A magyar istálló közlése szerint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) később bocsánatot kért a téves ítéletért, és elismerte, hogy nem a magyar pilóta volt szabálytalan, a végeredményen azonban nem módosított.

Kiss Norbert Ausztriában harmadik volt, Németországban viszont futamot nyert Forrás: MTI/Marjai János

A második futamot a fordított rajtsorrend értelmében Kiss a hatodik helyről kezdte meg, és remek versenyzéssel győzött a Nürburgringen, amely egy héttel korábban még a Forma-1-es Német Nagydíjnak adott otthont. Major ezen a versenyen a 11. pozícióból startolt, és bár az első körökben visszaesett a 14. helyre, nagyszerű teljesítményt nyújtva végül hatodikként érte el a kockás zászlót.

"Valójában csak a mai második futam volt igazán izgalmas, az elsőn viszonylag simán sikerült harmadikként zárnom" - nyilatkozott az MTI-nek Kiss Norbert. "Sajnos vannak még olyan technikai problémák, amelyek kijavításán dolgoznunk kell, reméljük, hogy a szezon második felére sikerül ezeket a gondokat kiküszöbölnünk."

Szombaton az első futamon Kiss a 7., Major a 10. volt, míg a második versenyen előbbi műszaki probléma miatt kiállni kényszerült, utóbbi viszont ismét pontokat szerzett, mivel hetedikként ért célba.

A kamion Eb következő fordulóját július utolsó hétvégéjén, az oroszországi Szmolenszkben rendezik.