Vágólapra másolva!
Halálos balesetet szenvedett az Alpokban Mark Sutton, aki 2012-ben ejtőernyős ugrással, James Bondként érkezett meg a londoni olimpiai játékok megnyitójára.

A svájci rendőrség szerint a 41 éves Sutton a Mont Blanc közelében ugrott ki egy helikopterből szárnyas ugróruhában - közölték a The Times és a Daily Mirror című londoni lapok csütörtökön.

"Sutton halála nagy veszteséget jelent az egész szakmának" - monda Danny Boyle Oscar-díjas brit rendező, aki a tavalyi olimpiai nyitóeseményt is rendezte.

Az egykori tiszt akkor szerzett magának világhírnevet, amikor a londoni játékok megnyitóján a James Bondot alakító Daniel Craig dublőreként ejtőernyővel ugrott ki egy helikopterből. Társa ugyanilyen módon, II. Erzsébet királynőnek öltözve érkezett az ünnepségre.

A rendőrség szerint a baleset szerdán történt. A Wallis kantonban lévő Grandes-Otannes régióban ketten ugrottak ki egy háromezer méter magasan járó helikopterből, amely a határ francia oldaláról indult.

A hegy vonulata mentén repültek, hogy a svájci hegyi falu, Le Peuty közelében landoljanak. Eközben azonban Sutton egy hegygerincnek csapódott és halálos sérüléseket szenvedett. Sutton korábban filmfelvételeket készített más extrém sportolókkal a francia Chamonix síterepén.