Vágólapra másolva!
Az idei kettő helyett jövőre már három alapszakasz-mérkőzést rendez Londonban a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL).

Az NFL kedden tartott őszi ülésén határoztak az illetékesek a londoni mérkőzések számának emeléséről. Az már biztos, hogy a Jacksonville Jaguars, az Oakland Raiders és az Atlanta Falcons játssza majd egy-egy hazai találkozóját a Wembley Stadionban. A pontos időpontok, illetve az ellenfelek majd csak jövőre, a 2014-es szezon menetrendjének kialakításakor derülnek ki.

"Mindkét idei mérkőzésre hamar elfogytak a jegyek, az európai szurkolók lelkesedése folyamatosan nő, s reméljük, hogy a három jövő évi találkozóval újabb rajongókat sikerül megnyerni a sportágnak" - indokolta a döntést Roger Goodell, az NFL főigazgatója.

A londoni Wembley Stadion először 2007-ben adott otthont alapszakasz-meccsnek, s azóta minden évben egy-egy találkozót rendeztek az arénában. Az idei az első év, amikor egynél több összecsapásra kerül sor a brit fővárosban: másfél hete a Minnesota Vikings 34-27-re legyőzte a Pittsburgh Steelerst, október 27-én pedig a Jacksonville a legutóbbi döntős San Francisco 49ersszel csap össze.