Vágólapra másolva!
Két arany- és két ezüstérmet nyertek pénteken a magyarok a World Combat Games elnevezésű világversenyen Szentpéterváron. A kick-bokszosok közül Görbics Gábor és Gömbös László nyert, Veres Richárd és a vívó Boczkó Gábor pedig második lett.

Az első magyar érmet Boczkó Gábor szerezte a küzdősportok világjátékának pénteki versenynapján. A csapatban világbajnok, olimpiai ezüstérmes párbajtőröző a 16-os táblán előbb 11-8-ra verte a kanadai Hugues Boisvert-Simmard-t, majd 6-5-re az orosz Anton Avgyejevet.

Az elődöntőben 15-13-ra múlta felül a francia Ulrich Robeirit, a döntőben pedig 15-6-ra kikapott attól az észt Nikolai Novosjolovtól, aki kétszeres világbajnoknak mondhatja magát.

Boczkó ezüstérmes Szentpéterváron Forrás: MTI/Földi Imre

A vívóérem után három döntőben is szoríthattunk a magyar kick-bokszosnak, először a -63,5 kilós full contact kategóriában Görbics Gábor húzott kesztyűt, és 2:1-re legyőzte a fináléban az orosz Szergej Lipinecet.

A point fighting kategória -63 kilós súlycsoportjában Veres Richárd az olasz Adriano Passaro ellen lépett ringbe a döntőben, a kétszeres világ-, és ötszörös Európa-bajnok magyar kick-bokszos hatalmas csatában 10-9-re kikapott, így ezüstérmet nyert.

Ugyanebben a kategóriában, a -74 kilóban Gömbös László volt a nap utolsó magyarja, a kétszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok a fináléban az ír Mark Anthony McDermott-tal meccselt, és 9:7-re megverte ellenfelét, így aranyérmes lett.

A 21 fős magyar küldöttség eddig kettő arany-, négy ezüst- és egy bronzéremnél jár a szentpétervári eseményen.