Vágólapra másolva!
Michelisz Norbert előbb a pontszerző 10. helyen végzett, majd harmadikként zárt a Kínai Nagydíjon, így összesen 16 pontot szerzett Sanghajban, ahol korábban rendre pont nélkül maradt a túraautó-világbajnokságon.

A Honda pilótája az első futamon a hetedik helyről indulhatott, és igyekezett minél kevesebb kockázattal versenyezni a hat Chevrolet mögött. Szinte végig nyolcadik volt, a befutónál ketten megelőzték, így végül tizedik lett.

A köd miatt csak 10 körös futamon a Chevrolet hármas sikere született: Tom Chilton győzött az utolsó kanyarban megelőzve Yvan Mullert, James Nash lett a harmadik.

A második felvonást Michelisz a negyedik helyről kezdhette, és már a rajtnál megelőzte Robb Huffot (Seat) egy remek akcióval. A magyarnak sokáig védenie kellett a dobogós helyet az őt támadó brittől, végül azonban magabiztosan hozta a harmadik helyet.

Az élen három hondás végzett, mert Tiago Monteiro győzött, és Gabriele Tarquini lett a második Michelisz Norbert előtt.

A magyar pilóta felemás érzelmekkel értékelte a hétvégét a Zengomotorsport.hu-nak: "A megszerzett pontok nagyon értékesek az összetett szempontjából, ugyanakkor csalódott is vagyok, mert nem voltam elég gyors a második futamon" - fogalmazott Michelisz, aki a negyedik-ötödik körtől nem volt elégedett a tempójával.