Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség szerint probléma van a moszkvai doppinglaborral alig három hónappal a jövő februári szocsi téli olimpia rajtja előtt.

John Fahey, a WADA elnöke a szervezet johannesburgi világkonferenciáján azt mondta, kivizsgálják az ügyet, ugyanakkor nem árult el részleteket arról, hogy mi a gond.

A WADA már értesítette a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot (NOB), amely a következő napokban várja a vizsgálat eredményét.

A moszkvai laborban vizsgálták augusztusban az atlétikai világbajnokságon levett mintákat. A mostani problémák nyomán azonban akár el is veszítheti WADA-akkreditációját, azaz a szocsi olimpia mintáit nem elemezheti majd.

Thomas Bach, a NOB német elnöke szerdán bejelentette, hogy Szocsiban a játékok alatt összesen 2453 doppingvizsgálatot végeznek majd el, ez rekord a téli olimpiák történetében.

Azt mondta: a február 7-23-i játékok előtt 1269 tesztet terveznek, ez 57 százalékkal több, mint a 2010-es vancouveri eseményt megelőző időszakban. Az olimpiát is beleértve négy éve összesen 2149 ellenőrzést végeztek.