Vágólapra másolva!
Cristiano Ronaldo vb-szereplést érő tripláját eszement portugál üvöltözés kísérte. A riporter gurguláját százezrek osztották meg. Felülmúlhatatlan őrületnek tűnik, de a latin fociban durvább operettek is születtek már, és a magyar kollégáknak sem kell szégyenkezniük, ha a megőrülés fokozatait kutatjuk.

Kedd este Portugáliában csak egy ember tudta megközelíteni a svédeket Ibrahimoviccsal együtt egymaga elsüllyesztő Cristiano Ronaldó teljesítményét, a meccs portugál rádiókommentátora. Őrülési jelenetét azóta százezrek osztották meg, íme:

Aki még a lassítás alatt is visítozva 77-szer mondja ki a gólszerző nevét, nehéz a nyomába eredni, de a Roma riportere megtette: Carlo Zampa a Torino ellen idegenben, a ráadás perceiben szerzett győztes ollózós gólnál egy fokozattal fentebb járt mint a portugál kolléga.

Bár nem a pálya mellett született és nem is az öröm ihlette, hasonló magasságokba emelkedett egy argentin River Plate-szurkoló, akit a fia titokban videózott, miközben a csapata kiesett az élvonalból. Miután felkerült a netre, El Tano Pasman óriási sztár lett Argentínában, a produkcióját elnézve teljes joggal.

A Milan riporterének is egy dráma kellett élete főművéhez. Tiziano Crudeli már akkor is kitett magáért, amikor csapata 3-0-ra égett a Lecce otthonában, azután viszont utánozhatatlan kabaréval kísérte, ahogy Boatengék visszajöttek, és végül 4-3-ra megnyerték a meccset.

A magyar sporttörténelem sem kell nagyon keresgélni, ha visítós őrületet akarunk, a finnek elleni hipermázlista öngól élete legbizarrabb gólörömét csalta elő Faragó Richárdból, ahogy Koplárovics Béla is megdolgoztatta Hajdú B. István torkát.

Bár a stílus és a korszak is egészen más, a gyűjteményben ott a helye Szepesi Györgynek, aki 1964-ben Tokiban Dömötör Zoltán góljánál alkotott zseniálisat, és a sírból visszahozott olimpiai aranyérmet ünnepelhetett.