Vágólapra másolva!
Betörtek Kökény Roland zuglói lakásába, ugyanakkor nagyobb kár nem történt: a hívatlan vendégeket valaki megzavarhatta, így a tettesek zsákmány nélkül hagyták el a helyszínt - írta a Blikk.

"Szerda délután egy rendezvényre mentem a barátnőmmel. Néhány órát voltunk távol, s amikor hazaértünk, furcsának találtuk, hogy hűvösebb van a szokottnál. Szétnéztünk, s akkor fedeztük fel, hogy a megrongált ablaknál húz be a hideg" – mondta Kökény a lapnak.

London olimpiai bajnoka, valamint párja, Szalai Vivien írónő kihívta a rendőröket is, és akkor derült ki, hogy a társasház egy másik lakójának nem volt ilyen szerencséje, az ő otthonát ugyanis kirámolták.

"Igyekszünk megvédeni értékeinket, természetesen riasztót is beszereltettünk, és kapcsolatban állunk az egyik távfelügyelettel. A munkatársaik azonban semmit nem észleltek a behatolási kísérletből" - említette Kökény, akinek néhány éve a tárolóból lopták el a mintegy százezer forintot érő biciklijét.

A kár nagyságát egyelőre nem lehet megállapítani, de péntekre ablakszerelőket kellett hívni.

"Az biztos, hogy a jövőben még óvatosabbak leszünk. Ugyan nagyobb értékeink nincsenek a lakásban, mert nemrég fejeződött be a felújítás, azt azért eldöntöttük, hogy a londoni aranyérmemet, amelyet Dombi Rudolffal párban nyertem, elviszem otthonról, és egy biztonságos helyen tárolom majd" - mondta a világ- és Európa-bajnoki címekkel is büszkélkedő Kökény, aki továbbra is a Honvéd-kajakosok csapatával a Hajógyári szigeten és a Tüzér utcai uszodában készül a jövő évi feladatokra.