Társoldalunk:

Először lesz külföldi díjazott az Év sportolója-gálán

2013.12.11. 12:00

Először lesz külföldi díjazott a Sportcsillagok Gálaestjén, melynek közönségszavazásán - akárcsak az elmúlt két évben - ismét Michelisz Norbert bizonyult a legnépszerűbbnek.

A jövő csütörtökön 56. alkalommal sorra kerülő ünnepség szerdai sajtótájékoztatóján kiderült, hogy idén csaknem 300 sportújságíró szavazata alapján hirdetnek győztest az öt kategóriában, így a férfiaknál, a nőknél, a csapatoknál, az edzőknél és a szövetségi kapitányoknál.

Bár nem hozták nyilvánosságra, ki lehet a külföldi díjazott, szinte biztos, hogy Hosszú Katinka férje, egyben edzője, Shane Tusup lesz az, akinek óriási szerepe volt abban, hogy az úszó elképesztően sikeres évet tudott maga mögött.

A 24 éves Hosszú a barcelonai világbajnokságon két arany- és egy bronzérmet nyert, míg a rövidpályás Világkupa-sorozaton 55 érmet szerzett (ebből 32 aranyat), továbbá megdöntött hat világrekordot, és ő lett Európa legjobb női úszója a nemzetközi szövetség szavazásán. 

"Minden díjazott jelen lesz a gálán, egyedül a Bajnokok Ligája-győztes Győr női kézilabdacsapatának néhány klasszisa hiányozhat majd, amennyiben a reményeknek megfelelően a magyar válogatott még versenyben lesz a szerbiai világbajnokságon" - mondta Pajor-Gyulai László, az eseményt szervező Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke. A díjazottak nevét a a gálaesten hozzák nyilvánosságra.