Vágólapra másolva!
Lionel Messi családja jogi lépésekre készül, miután a madridi El Mundo napilap információkat közölt arról, hogy a Barcelona labdarúgója által szervezett idei, valamint tavaly nyári jótékonysági mérkőzést a kolumbiai drogmaffia pénzmosásra használta fel, amiről a négyszeres aranylabdás támadó édesapjának, Jorge Messinek is tudomása volt - írta az NSO.hu.

Barcelonában mindezt a Messi ellen folytatott lejárató kampány részeként vették, a család első nekifutásra azonnali helyreigazítást követel a laptól. A klub kiáll a játékosa mellett, Toni Freixa szóvivő úgy fogalmazott: semmi okuk nincs kételkedni. Főként azután, hogy a Belügyminisztériumtól megerősítést kaptak: semmilyen vizsgálat nincs a mérkőzésen szereplő és a klubbal kapcsolatba hozható személyek - Lionel Messi, Jorge Messi, Javier Mascherano, Dani Alves, José Manuel Pinto -, valamint az állítólagos pénzmosás között. Még tanúként sem kívánják őket kihallgatni.

Messiék annyit tettek hozzá kiegészítésként az ügyhöz: sem a menedzser cégük, sem az alapítványuk számláján nem jelent meg bevétel a jótékonysági mérkőzést követően, hiszen gazdaságilag semmilyen közük nem volt az egészhez. Utóbbit egy helyi promoter intézte, az ő szerepük kizárólag sportszakmai volt a kolumbiai gálán, amely után 100 ezer dollár került átutalásra egy helyi civil szervezettnek, amelyet az UNICEF-fel közösen választottak ki.

A gyanú szerint a drogkartell jelentős mennyiségben vásárolt jegyet, amit önmagában nehéz ellenőrizni, hiszen azért is üresen maradhattak a lelátók, mert valóban jótékonykodó cégről, tehetős személyről van szó, aki pusztán jelképes céllal vett ezres nagyságrendben belépőt. Egy többtízezres létszámot megmozgató rendezvény melegágya ennek a lehetőségnek, bármilyen nemes célt is szolgál. A lap szerint Messi apja nemcsak tudott erről a sötét ügyletről, hanem 10-20 százalék közötti részesedést is kapott.