Vágólapra másolva!
Ausztráliai bukása ellenére további két futam erejéig biztosan marad a Superbike motoros gyorsasági-világbajnoki sorozat csúcskategóriájában első magyar csapatként szereplő BMW Racing Team Toth színeiben Sebestyén Péter.

Az istálló csütörtöki közleménye szerint a 19 éves motorossal eredetileg csak a szezonnyitó versenyre kötöttek szerződést, de idősebb Tóth Imre csapatfőnök most úgy döntött, hogy a vb két áprilisi, aragóniai és asseni futamán is lehetőséget ad Sebestyénnek.

"Hiszek a versenyzőimben, akik kisebb kategóriákban már bizonyították tudásukat és tehetségüket, így továbbra is két magyar pilótával indulunk harcba első vb-pontjainkért a csúcskategóriában" - mondta idősebb Tóth Imre.

A csapat másik pilótája, ifjabb Tóth Imre az első két futamon alig maradt el a pontszerző helyezésektől. Sebestyén Péter Phillip Islanden az időmérőn bukott, nem tudott rajthoz állni, és meg kellett műteni a térdét.

"Nagyon feldob, hogy újabb lehetőséget kapok a csapattól, Aragónban és Assenben mindenképpen szeretném bebizonyítani, hogy méltó vagyok a bizalmukra" - idézte a közlemény Sebestyén Pétert.

A Superbike-vb csúcskategóriájában 1000 köbcentiméteres gépekkel versenyeznek a pilóták. A mezőny idén még 13 helyszínre látogat el.