Vágólapra másolva!
A legnagyobb favoritnak tartott Herczig Norbert (Skoda Fabia S2000) szerint négy-öt páros is esélyes az idén arra, hogy megnyerje a hétvégén kezdődő magyar ralibajnokságot.

A hétvégén a 20. Vredestein Miskolc Rallyval elrajtol az idei országos bajnokság. Változás az új évadban a tavalyihoz képest, hogy a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség kitiltotta a WRC-ket, pontosabban lehet menni ezekkel a csúcskategóriás autókkal a futamokon, de az abszolút értékelésbe nem számít bele az eredmény.

Tavaly az S2000-es Skoda Fabiával megszorongatta a WRC-ket Herczig Norbert, aki Igor Bacigállal a második helyen végzett a bajnokságban, az idén azonban ugyanezzel az autóval az egyik legnagyobb esélyese az orszégos bajnokságnak. "A versenyzés élményét adták át az élmezőnynek azzal, hogy kitiltották a WRC-ket" - kezdte az Origónak Herczig, akit a zabali teszten kérdeztünk az idei esélyekről.

Herczig Norbert és a Skoda Fabia S2000 a miskolci futam előtti teszten Forrás: Origo

"Tavaly megcsipkedtük néhányszor a WRC-ket, ezalatt megtanultunk gyorsan és pontosan menni az autónkkal, valószínűleg ezért gondolják azt a szurkolók és a szakértők is, hogy komoly esélyünk van az abszolút bajnoki címre. Ez jólesik, és titkon mi is reménykedünk benne. Van már négy év rutinom a Super2000-es kocsival, nem tegezem már az autót. Van egy nagyon profi csapat mögöttünk, a Baumschlager Rallye Racing, amely a világon az egyik legjobb privát csapat, nagyon szoros kapcsolatot ápolnak a Skoda Motorsporttal, ez rengeteget segít nekünk."

Sokan úgy vélik, hogy a Peugeot-val versenyző Turán Frigyes és Herczig Norbert külön párharcáról szól majd az idén az ob, de Herczig szerint van négy-öt pilóta, akik a képességeik és az autóik alapján esélyesek arra, hogy versenyeket nyerjenek. "Most igazán harc lesz, senki nem dőlhet hátra" - mondta Herczig, aki az idén külföldi futamon biztosan nem indul el.