Vágólapra másolva!
A felvidéki Princzkel Tamás több mint egy éve indult kerékpárral világ körüli útra. A Himalájába három hete érkezett, ahol az Everest alaptáborba szeretett volna eljutni. Április 20-án Dingbocheban szállt meg, felszerelése, trekking engedélye, pénze ott maradt és azóta nem látták. A helyiek nagy erőkkel keresik, de még nem akadtak a nyomára.

Princzkel Dániel, az eltűnt túrázó testvére a 4BAKANCS hegymászó portálnak elmondta, hogy testvére több mint egy éve indult egyedül kerékpárral világ körüli útra, több mint 15 ezer kilométert tett már meg. Szüleivel két hete ő maga is meglátogatta és közösen tettek kisebb túrákat a Himalája lábánál.

Princzkel Dániel tájékoztatása szerint Princzkel Tamás az Everest alaptáborba indult pár napja. Április 20-án Dingbochében (4410 m) szállt meg, aznap este látták utoljára. Másnap nem jött reggelizni, sem ebédelni vagy vacsorázni. A tulajdonos megnézte a szobájában, de nem volt ott.

Princzkel Tamás Forrás: 4BAKANCS

Április 22-én a tulajdonosnak már gyanús volt a dolog és értesítette a helyi rendőrséget a túrázó eltűnéséről. Kinyitották a szobáját és akkor fedezték fel, hogy Princzkel Tamás minden felszerelése, személyes holmija ott van. Általános keresést indítottak a környéken, a helikopteres keresés folyamatban van.

A 4BAKANCS felvette a kapcsolatot Szlankó Zoltán hegymászóval, aki jelenleg társaival az Everest alaptáborába tart, hogy ő is szálljon be a keresésbe.