Pistorius barátnője nem védekezett

South African Paralympic champi 2013 with the murder of his girlfrie model Reeva Steenkamp who was fatally shot inside Pis and now faces the possibility t 2014 in the South African capit Pretoria. South African Paralympic sprinter Oscar Pistorius attends
South African Paralympic sprinter Oscar Pistorius attends his murder trial at the North Gauteng High Court in Pretoria on May 9, 2014. Prosecutors in the Oscar Pistorius trial sought to show that his girlfriend Reeva Steenkamp was awake and ate approximately two hours before her death, which would contradict the Paralympian's version of events. AFP PHOTO POOL HERMAN VERWEY
Vágólapra másolva!
A védelem által hívott ballisztikai szakértő megkérdőjelezte a vád álláspontját arról, Oscar Pistorius milyen körülmények közt lőtte le a barátnőjét, Reeva Steenkampot. Wollie Wolmarans szerint a WC-be zárkózó modell nem védekező pozícióban helyezkedett el.

Egy ballisztikai szakértő volt a főszereplő a barátnőjét, Reeva Steenkampot tavaly februárban lelövő Oscar Pistorius tárgyalásának 29. napján, pénteken.

Az előző nap harmadik tanúját, Wollie Wolmaranst Barry Roux, Pistorius ügyvédje azért idézte be, hogy elmondja a véleményét arról, hogy a sportolónak fel voltak-e csatolva a protézisei, amikor lőtt, és milyen messze volt a vécéajtótól.

A szakértő még csütörtökön elmondta: a Reeva karján látható sebekből arra következtet, hogy a nő hat-húsz centiméterre volt az ajtótól, amikor a lövések érték, és azt is, hogy Reeva függőleges helyzetben volt, és a lövések után előredőlt.

Pistoriust ásításon kapták pénteken Forrás: AFP/Herman Verwey

A korábbi rendőr, Wolmarans szerint mind a négy lövés eltalálta a lányt. A vád azt állítja, hogy egy lövés célt tévesztett, majd a falról gellert kapva Reeva fenekét találta el, míg az utolsó golyó a kezét és a fejét is eltalálta, mivel védekező pozícióban helyezkedett el.

Wolmarans ugyanakkor azt mondja, Reeva az ajtónak szemben előre dőlt, mikor az első lövés eltalálta a csípőjét. A második golyó a karját, a harmadik a kezét, a negyedik a fejét találta el, miközben hátraesett.

Wolmarans - akit a vallomása átalakításával vádolnak - elismerte, hogy az ügyről készült file-ok már nincsenek meg a gépén, illetve azt sem tagadta, hogy az első bírósági megjelenése után találkozott Roger Dixonnal, a védelem törvényszéki szakértőjével "meginni pár sört".

Ha Pistoriust bűnösnek találják, életfogytiglani börtönre ítélhetik, amennyiben felmentik, a bíróságnak meg kell fontolnia a felróható emberölés esetét, amiért 15 évre ültethetik le. A műlábas sportoló tavaly, Valentin napon lőtte a barátnőjét.