Vágólapra másolva!
Magyarországon is elérhető lesz a virtuális olimpiai láng, amely az igazihoz hasonlóan ma indul el Athénból Nankingba, az ifjúsági olimpiai játékok következő helyszínére. 

Április 30-án nem csupán a valódi fáklya indult útnak Athénból Nankingba, az ifjúsági olimpiai játékok helyszínére, hanem a virtuális is, amelyet bárki „kezébe vehet” az internet segítségével. A „láng” május 11-én, vasárnap ér Magyarországra.

Ahhoz, hogy vinni lehessen a virtuális fáklyát, le kell tölteni az ehhez szükséges, 16 nyelven kezelhető alkalmazást iOS-re, Androidra vagy bármely számítógépre. Ezt követően regisztrálni kell, majd mindenki megtervezheti a saját profilját, végül pedig fel kell esküdnie arra, hogy legjobb tudása szerint látja el a feladatot.

A virtuális láng a játékokon részt vevő mind a 204 tagországot megjárja, összesen 258 „találkozási ponton” lehet „kézbe venni" – Magyarországra május 11-én, reggel 8 órakor ér Liechtensteinből, és délután 4 órakor indul tovább következő állomáshelyére, Szlovákiába. Eddig már megjárta többek között Törökországot, Olaszországot, Spanyolországot és Portugáliát. A virtuális fáklya a YOG által hirdetett alapértékeket, azaz a tökéletességre való törekvést, a barátságot és a tiszteletet hivatott mind szélesebb körben hirdetni, méghozzá a kultúra és az oktatás segítségével.

Az újítással elsősorban a fiatalabb korosztályt célozzák meg a rendezők, de minél több embert szeretnének bevonni annak érdekében, hogy stílusosan vezessék fel a II. ifjúsági olimpiai játékokat. A valódi olimpiai láng kétszer járt hazánkban, egészen pontosan 1936-ban és 1972-ben. Eddigi utolsó magyarként Polyák Imre olimpiai bajnok kötöttfogású birkózót érte a megtiszteltetés, hogy Magyarország határain belül futhatott a fáklyával. A II. ifjúsági olimpiai játékokat augusztus 16-28. között rendezik a kínai Nankingban.

Az alkalmazás itt elérhető.