Vágólapra másolva!
A hazai sportesemények közül alighanem most szombati Spar Budapest Maraton mozgatja meg a legtöbb embert, a szervezők több mint 20 ezer indulóra számítanak. A 29. budapesti maraton a fővárosiak életét is befolyásolja, elindulás előtt érdemes időben tájékozódni a lezárásokról.

Jó esély van a létszámrekordra az idei Spar Budapest Maratonon, a szervező Budapest Sportiroda szerint az eddigi nevezések 70 országból érkeztek. Beszédes az is, hogy a verseny honlapját a világ 5706 településéről látogatták meg, az amerikai Palo Altótól az oroszországi Novoszibirszken át Vlagyivosztokig.

A maratoni táv rajtját szombat délelőtt 11 órakor lövik el a városligeti versenyközpontban. A rajtnál várhatóan ott lesz az idei év legeredményesebb magyar sportolója, a berlini úszó-Eb-n három aranyérmet nyerő Hosszú Katinka. "Nagyon nagy kihívásnak tartom a maratoni táv teljesítését, én eddig csak a félmaratonig jutottam, de tervezem a 42 kilométer lefutását is. Úgy gondolom, itt mindenki győztes, teljesítménytől és a lefutott távtól függetlenül" - mondta Hosszú Katinka.

Ilyen volt egy hónapja a budapesti félmaraton Forrás: MTI

A versenyen ismert sportolók is futnak. Rippel Ferenc artistaművész és Kovács Kokó István olimpiai bajnok ökölvívó az egyéni maratont futja, más távokon indul az olimpiai bajnok Szilágyi Áron kardvívó, a világbajnoki bronzérmes kardcsapat tagjai (Iliász Nikolász, Gémesi Csanád, Szatmári András), Benedek Tibor és Gergely István olimpiai bajnok vízilabdázó, Szabó Gabriella és Dombi Rudolf olimpiai bajnok kajakos, Tóth Dávid olimpiai ezüstérmes, világbajnok kajakos, Szalai Tamás Európa-bajnok kajakos.

A verseny élő közvetítését már 10 órától élőben lehet nézni az Origón.

A fővárosban közlekedőknek nem érdemes megszokásból útvonalat választani szombaton, a verseny miatt számos forgalomkorlátozás lesz. Ezekről bővebben itt olvashat.