Wozniacki lefutotta a maratont

2014 TCS New York City Marathon GettyImageRank2 Divided SPORT HORIZONTAL TENNIS Track And Field MARATHON RUNNING Looking Denmark USA New York City Central Park Finishing PHOTOGRAPHER COMMEMORATION NEW YORK MARATHON The Media Serena Williams Caroline Wozni
NEW YORK, NY - NOVEMBER 02: Professional tennis player, Caroline Wozniacki of Denmark, celebrates alongside Serena Williams of the United States, as the media looks on after finishing in the Pro Women's division during the 2014 TCS New York City Marathon in Central Park on November 2, 2014 in New York City. Alex Trautwig/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A teniszező Caroline Wozniacki és az NBA váltója is teljesítette a távot vasárnap a New York City Marathonon.

A volt világelső dán játékos 3:26:33 óra alatt ért célba, alig egy órával a női győztes kenyai Mary Keitany mögött (2:25:07).

Wozniacki - akinek a célban a jelenlegi világranglista-vezető amerikai Serena Williams gratulált elsőként - futásával egyben adományokat is gyűjtött a Team For Kids nevű csoport nevében, amely a hátrányos helyzetű gyermekeket támogatja.

Wozniacki és S. Williams ünnepel Forrás: AFP/Alex Trautwig

Wozniacki futás közben legyőzte a vaníliaturmix iránti sóvárgását, a csípős szelet, és azt a bizonyos falat húsz kilométer után. "Soha semmit nem próbáltam ilyen keményen" - hasonlította össze a maratont a tenisszel. "Ez a legkeményebb fizikális teszt. A teniszpályán mindig tudom, mire számíthatok, ez teljesen más volt. Aztán mikor befordultam az első sugárútra, láttam a kamerákat, és azt gondoltam: most már nem sétálhatok."

Az NBA-váltóban 24-en vágtak neki a 42 kilométernek, az első öt kilométert Adam Silver főigazgató vállalta magára, aki 2002-ben és 2010-ben már lefutotta a teljes távot is.

A 4 óra 48 perc alatt beérkező stafétában helyet kapott a Hírességek Csarnokába beválasztott Chris Mullin és Nate Archibald is, az utolsó tag pedig a nyolcszoros All Star-válogatott center, Dikembe Mutombo volt.