Doppingvád az egyik legjobb tollaslabdázó ellen

Lee Chong Wei, tollaslabda
Malaysia's Lee Chong Wei reacts after a point against China's Lin Dan in their men's singles semi-final badminton match at Gyeyang gymnasium during the 2014 Asian Games in Incheon on September 28, 2014. AFP PHOTO/ROSLAN RAHMAN
Vágólapra másolva!
Doppingolással vádolják a világ egyik legjobb tollaslabdázóját, a malajziai Lee Chong Weit, akinek versenyzési jogát a nemzetközi szövetség átmenetileg felfüggesztette. A játékos - akire kétéves eltiltás várhat - tagadja a tiltott szerek használatát.

"Sohasem csaltam, nem használnék sohasem tiltott szert" - üzente Twitter-oldalán a malajziai Lee Chong Wei, akit doppingolással gyanúsít a Nemzetközi Tollaslabda Szövetség.

A világranglista-vezető klasszis pályafutása során Pekingben és Londonban is ezüstérmes volt az olimpián, a 2005-ös anaheimi vb-bronz után háromszor nyert világbajnoki ezüstöt, aranyérme azonban csak Ázsia-bajnokságról és a Nemzetközösségi Játékokról van.

Lee Chong Wei Forrás: AFP/Roslan Rahman

"Köszönöm mindenkinek, aki hisz bennem. Sok a megválaszolatlan kérdés, de remélem, hamarosan tisztázhatom magam a vádak alól" - mondta Lee, akinek szervezetében a hírek szerint a gyulladáscsökkentő hatásáról ismert dexametazont találták.

Lee elismerte, hogy combsérülése miatt kapott kezelést, de az utolsó injekciót július 18-án adták be neki, így számára is rejtély, hogyan mutathatta ki ezt a szervezetében a vizsgálat egy hónappal később a koppenhágai világbajnokságon, ahol a döntőben kapott ki.