Vágólapra másolva!
Az egri ügyészség két ember ellen vádat emelt foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt, mert a tavalyi Eger Rallye-n rosszul jelölték az itinerben a célt, és balesetet okoztak, amelyben négy ember megsérült.

A 202-es rajtszámú gépkocsi vezetője és navigátora a verseny előtti napon rosszul készítette el az itinert, és a Terpes-Sirok szakasz célját az eredetileg kijelölthöz képest 500 méterrel arrébb, egy Sirok belterületén lévő beíró állomásnál rögzítették.

A gyorsasági szakaszra az esti órákban került sor, ahol a pilóta és navigátora a rossz initert használta, pedig rendekezésükre állt a szervezőktől kapott információs füzet is.

Amikor elérték a jól kitáblázott célt, nem álltak meg, hanem versenytempóban mentek tovább Sirok belterületén belül, figyelmen kívül a KRESZ szabályait. Amikor a pilóta észlelte a beiró állomást, fékezésbe kezdett, de nagy sebességgel nekiütköztek két autónak, valamint elütöttek négy versenybírót, akik közül ketten nyolc napon belül, ketten nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedtek. Az ügyészség a vádlottakkal szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.