Vágólapra másolva!
Molnár Péter nyerte az abszolút bajnoki címet Mumbaiban, a WBPF fitnesz- és testépítő amatőr világbajnokságán.

A 32 éves versenyző először a 95-100 kilósok mezőnyében nyert aranyérmet, majd az összes kategória győztes testépítőjét felvonultató döntőben is nyerni tudott, így ő kapta meg a WBPF Mr. Universum-címét.

"Négy éve várom ezt a napot. Ez a negyedik világbajnokságom a WBPF-nél, és eddig mindig úgy éreztem, hogy világbajnok lehetek, de egy hajszállal - máskor többel - maradtam le az aranyéremről" - nyilatkozta az Origónak Indiában Molnár Péter.

Középen Molnár Péter Forrás: Juha Pál

"Amikor Tóth Dani 2010-ben, szintén Indiában megnyerte ezt a címet, legendává vált, az emberek szeretete tette azzá. Jártunk Malajziában, Szingapúrban, Thaiföldön, ahol nemcsak az edzőtermekben, de az éttermekben, és ahol csak megfordult Dani, kint van a képe. Nagyon akartam ezt a címet. Jó néhányat összegyűjtöttem már, több szövetség világbajnoka vagyok, de ez a legértékesebb, mert ilyen kemény mezőny, mint ami a WBPF-nél van, igazi kihívás - nemcsak nekem, mindenkinek."

Molnár Péternek a szintén világbajnok barátnője, Lengyel Vivien segít a verseny előtt Forrás: Juha Pál

"Eddig is nagyon sok meghívást kaptam, most is Kínából érkeztem, és oda megyek vissza, és csak a karácsonyt töltöm a szerelmemmel, Lengyel Viviennel, aki hétfőn a fitmodel kategóriában világbajnok lett. Az elnökünknek, Sebestyén Péternek ma van a születésnapja, két gyönyörű arannyal kívánok boldog születésnapot neki."

A 100 kiló feletti Nagy Hunor bronzérmet nyert Forrás: Juha Pál

Nagy Hunor a 100 kiló felettiek között lett bronzérmes. "Erdélyben élek, nagyon szeretem Székelyföldet, két útlevelem van, és a magyar csapattól kaptam felkérést a vb-részvételre. Hatalmas eredmény, hogy csak ketten, Petivel maradtunk ma a döntőben, és egy ilyen elithez tartozhattam."

Kaszás Bálint a 80-85, Ocskó Attila a 60-65 kilósok mezőnyében szerepelt, de nem jutott be a legjobb öt közé. A magyar nőké lett a vb második legeredményesebb csapata, mindkét nemnél Thaiföld volt a legjobb. Jövőre épp náluk, Bangkokban lesz a világbajnokság.