Gronkowski rettegett, hogy vége a karrierjének

Rob Gronkowski, a New England Patriots játékosa, HFL
Vágólapra másolva!
Rob Gronkowski NFL-pályafutása nehezen indult, minden idők egyik legjobb irányítója, Tom Brady állandóan ordibált vele. Később a sérülések tették próbára, egy éve még az öltözőben zokogott.

Egy évvel ezelőtt Rob Gronkowski, a New England Patriots tight endje még edzője kezét fogva zokogott a csapat öltözőjében, miután ütközött T.J. Warddal, a Cleveland Browns játékosával, és mind a külső-, mind a belső térdszalagja elszakadt.

Ennyi volt, vége?

"Emlékszem, kábán ültem az öltözőben, ott volt velem az edzőm és édesapám is. Soha nem éreztem még ilyen fájdalmat, egyre csak az járt a fejemben: kész, ennyi volt, vége a pályafutásomnak, soha többet nem léphetek majd pályára" - mesélte visszatérése után az amerikai ESPN magazinnak Gronkowski.


Azóta 12 hónap telt el, az elhúzódó rehabilitáció miatt a játékos kihagyott 17 meccset, de sikerrel tért vissza a pályára. Az Indianapolis Colts ellen 42-20-ra megnyert meccsen már régi önmagát idézte, amikor három védőt is lerázott magáról a touchdownhoz.

Rob Gronkowski látványos elkapásairól is híres az NFL-ben Forrás: AFP/Getty Images/Jared Wickerham


Tisztelet és fájdalom

A 13. játékhetet követően a Green Bay újonca, Ha Ha Clinton-Dix is megtapasztalhatta az ellenállhatatlan Gronkowski erejét. "Sosem fogok még egyszer nekiugrani a levegőben" - twittelte a Packers safetyje #tisztelet és #fájdalom jeligére a két csapat mérkőzését követően.

Brady nem véletlenül üvöltözött

A visszatérést követően újra olajozottan működött a Tom Brady-Gronkowski kapcsolat, de ez nem volt mindig így.

"Eleinte Brady állandóan leüvöltötte a fejem, én meg nem tudtam mire vélni, hogy mi baja az embernek. De ő csak folytatta, örökösen ordítozott, hogy hol kellene állnom, és hova fussak. Egy nap aztán odajött hozzám, és azt mondta: 'Hé, Rob, tudod, hogy komállak. Óriási potenciál van a játékodban, szeretném a legtöbbet kihozni belőled és az összjátékunkból!' És akkor rögtön megértettem, mire gondol, és meg is nyugodtam. Ha Tom Brady azt gondolja rólad, hogy tehetséges vagy, akkor neked is hinned kell magadban" - mesélt karrierje egyik fordulópontjáról az elkapó.