Seattle-szurkoló nem eszik sajtot

Green Bay Packers v New Orleans Saints GettyImageRank3 SPORT HORIZONTAL AMERICAN FOOTBALL USA STADIUM New Orleans Fan - Enthusiast Louisiana Superdome Green Bay Packers NFL New Orleans Saints Greenbay Match - Sport Gulf Coast States prior to the start
NEW ORLEANS, LA - OCTOBER 26: A Greenbay fan is seen outside prior to the start of the Green Bay Packers v New Orleans Saints game at Mercedes-Benz Superdome on October 26, 2014 in New Orleans, Louisiana. Stacy Revere/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A szurkoló úgy támogatja a csapatát, ahogy tudja. Seattle külvárosában például betiltották a sajtot a Green Bay Packers elleni NFL-főcsoportdöntő előtt, míg Milwaukee-ban egy rádióállomás seattle-i zenekarok dalait nem hajlandó lejátszani.

Wisconsin egyik legismertebb terméke a sajt – a másik a Green Bay Packers, amelynek szurkolói előszeretettel viselnek sajt alakú fejfedőt a meccseken. Ezért is döntött úgy a Seattle-től nyugatra fekvő Bainbridge Island polgármestere, hogy betiltja a sajtot.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a tilalom csak péntekre és kizárólag a városi tanács alkalmazottjaira vonatkozik, bár alighanem a szurkolók is önként lemondanának a sajtfogyasztásról, ha a vasárnapi főcsoportdöntő eredményét ezzel befolyásolni tudnák.

Seattle-ben vasárnap csak fejfedőn lehet sajt Forrás: AFP/Stacy Revere

Nem maradt el a válasz

A Sajtfejűek rossz néven vették a döntést, és a válasz sem maradt el – számolt be az NFL hivatalos honlapja. Volt, aki felajánlotta, hogy bosszúból nem iszik kávét – Seattle ugyanis a világ kávépörkölő központja és a Starbucks kávézólánc központja.

Egy milwakukee-i rádióállomás még messzebbre ment: a vasárnapi meccsig nem játssza seattle-i bandák, például a Pearl Jam és a Nirvana dalait.