Vágólapra másolva!
Póta Georgina és Pergel Szandra duója kikapott az elődöntőben, így harmadikként zárt párosban az asztaliteniszezők World Tour-sorozatának idei első versenyén, a budapesti Tüskecsarnokban.

A nyolcadik helyen kiemelt magyar kettős azzal a hongkongi párossal csapott össze szombaton délután a legjobb négy között, amely egy körrel korábban az elsőként rangsorolt lengyel Katarzyna Grzybowska, Natalia Partyka duót búcsúztatta.

Az első szettet Pótáék nyerték, s a folytatásban is maradt a szoros küzdelem, de a második felvonás Csiang Hua-csüné és Li Cseng-vané lett. A következő két játszmán is osztoztak a felek, így jöhetett a döntő szett, amelyben az ázsiaiak 5-1-re elhúztak. A magyarok felzárkóztak, majd 9-9-nél utolérték a riválist, de fordítaniuk nem sikerült, a hongkongiak pedig harmadik meccslabdájukat már értékesítették, így ők játszhatnak vasárnap a fináléban.

A viadalon így nincs már magyar játékos versenyben.

Az U21-es korosztályban - ahol csak egyesben zajlott a verseny - már szombaton véget értek a küzdelmek, a férfiaknál hongkongi, a nőknél pedig japán győztest avattak.

női páros, elődöntő:
Csiang Hua-csün, Li Cseng-van (hongkongi) - Pergel, Póta 3-2 (-10, 8, -8, 6, 11)

U21, döntők:
férfi egyes: Ho Kvan-kit (hongkongi)-Filip Zeljko (horvát) 3-1 (8, 6, -9, 2)
női egyes: Hamamoto Jui (japán)-Ito Mima (japán) 3-2 (-7, 3, 10, -6, 8)

A szerdán kezdődött és vasárnapig tartó, 35 ezer dollár összdíjazású viadalon 48 ország 342 versenyzője szerepel.