Miklós Edit eddigi legjobb vb-szereplése

Miklós Edit Beaver Creek, 2015. február 6.
Miklós Edit az alpesi síelők világbajnokságának női lesiklásában a Colorado állambeli Beaver Creekben 2015. február 6-án. (MTI/AP/Alessandro Trovati)
Beaver Creek, 2015. február 6. Miklós Edit az alpesi síelők világbajnokságának női lesiklásában a Colorado állambeli Beaver Creekben 2015. február 6-án. (MTI/AP/Alessandro Trovati)
Vágólapra másolva!
A coloradói Beaver Creekben rendezett alpesisí-világbajnokság női lesiklószámában Miklós Edit a 13. helyen végzett. A magyar versenyzőnő elmaradt legutóbbi vk-bravúrjától, és a téli olimpián elért 7. helyétől, de így is pályafutása legjobb eredményét érte el. 

Az ötös rajtszámmal induló Miklós a pálya felső szakaszán nem ment jó tempót, de a második időmérő pontnál vezetett, és végül az ötödik helyen zárta a futamot. A sportág nagy alakjai közül többen is a magyar versenyző mögött végeztek, de amikor jöttek a legjobbak, Miklós lassan kezdett egyre lejjebb szorulni.

A Szuper-G világbajnoknője, Anna Fenninger alig három századdal verte meg Tina Mazét az említett versenyszámban, most azonban a szlovénnak jött ki a lépés, aki lesiklásban még ennél is kisebb különbséggel, két századdal győzte le Fenningert, és nyert meg a versenyt.

Miklós Edit 13. lett Forrás: MTI/AP/Alessandro Trovati

Miklós Edit, aki a célba érkezéskor elégedetlennek tűnt, végül a 13. helyen végzett, de ezzel is pályafutása legjobb eredményét érte el, két évvel ezelőtt a kombináció 19. helyén zárt.

Eredmények (a vb honlapjáról):
női lesiklás, világbajnok:
1. Tina Maze (Szlovénia) 1:45.89 perc
2. Anna Fenninger (Ausztria) 1:45.91
3. Lara Gut (Svájc) 1:46.23
...13. MIKLÓS EDIT 1:47.53