Foci-BL, NB I, Dárdai, kézi-BL - ezekre figyeljünk a héten!

Mourinho és Ibrahimovic
Vágólapra másolva!
Kedd este kilenc óra van, és elfelejtette, hogy kedvenc focicsapata Bajnokok Ligája-meccset játszik? Már megígérte a szülőknek, hogy hazalátogatnak a hétvégén ebédre, de kiment a fejéből, hogy magyar csapatoknak kellene szurkolni a kézilabda BL-ben? A teljes igénye nélkül megpróbáljuk megmutatni, hogy milyen sporteseményekre érdemes figyelni, hogyan alakítsuk a hetünket.

Hétfőn estére például a Manchester United-szurkolók ne tervezzenek semmit, mert csapatuk a Preston otthonában játszik FA-kupa meccset, ráadásul az angol bajnoksághoz képest több háztartásba is eljut a találkozó, hiszen a Sport 1 közvetíti 20.30-tól.

Kedden végre ismét beindul a Bajnokok Ligája, mégpedig az egyenes kieséses szakasszal, a nyolcaddöntőkkel. A szokásos 20.45-ös időpontra azok szervezzenek közös sörözést, akik kíváncsiak a Paris Saint-Germain - Chelsea és a Sahtar Donyeck-Bayern München mérkőzésekre.

Ibra ismét meglepheti volt mesterét, Mourinhót:

Aki a férfi pólóválogatott Világliga-meccseit szeretné követni, az kedden 18 órakor a Szlovákia elleni találkozót nézheti meg.

Szerdán a Diósgyőr-Honvéd meccs indítja a hazai fociszezont, a Ligakupa nyolcaddöntőjében 14 órakor csap össze a két csapat. Aznap este egy másik sorozatban is rendeznek két nyolcaddöntős odavágót, csak egy kicsit magasabb szinten, a BL-ben a Schalke a Real Madridot fogadja, a Porto pedig a Baselhez látogat.

Csütörtökön az Európa-liga folytatódik a nyolcaddöntőbe jutásért játszanak a csapatok, például Dzsudzsák Balázs Dinamo Moszkvája az Anderlechthez látogat, de pályára lép a nagyobb klubok közül a Liverpool, a Tottenham, a Roma, az Internazionale és a Fiorentina is.

Dzsudzsák Balázsék is elkezdik a nemzetközi klubszezont Forrás: MTI/EPA/Makszim Sipenkov

Pénteken este (20.45) az olasz bajnok és listavezető Juventus az Atalantát fogadja a Serie A-ban, a Borussia Dortmund pedig kiesési rangadót játszik Stuttgartban (20.30).

Szombaton a topligákból az esélyesek közül Angliában a Chelsea a Burnley-vel (16.00), a Manchester United a Swansea-val (16.00), a Manchester City pedig a Newcastle-lel (18.30) játszik. A német bajnokságban Szalai Ádám Hoffenheimje Freiburgban vendégeskedik (15.30), míg a Bayern München a Paderborn otthonába látogat (15.30). Spanyolországban a Barcelona nyitja a napot, 16.00-kor a Málagát fogadja, az Atlético Madrid pedig az Almériával játszik (20.00).

A hazai focibajnokság is elrajtol szombaton, amikor a Paks a Nyíregyházát fogadja (15.00), ez a 17. fordulóból elhalasztott meccs pótlása lesz.

Vasárnap a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában mindkét magyar csapat meccsét végigszurkolhatjuk, a már biztos csoportelső MKB-MVM Veszprém a francia Montpellier otthonában lép pályára (17.00), és a már szintén továbbjutott Mol-Pick Szeged is szépen szeretne búcsúzni a csoportkörtől, 19 órakor a dán Aalborgot fogadják a szegediek.

A veszprémiek már kiszurkolták a csoportelsőséget Fotó: Bielik István - Origo

A topligákban a Liverpool a Southampton vendége lesz (17.15), Stieber Zoltán Hamburgja a Mönchengladbachot fogadja (15.30), Dárdai Pál Herthája pedig a második helyen álló Wolfsburg stadionjában lép pályára (17.30). Olaszországban a Milan a Cesenával játszik otthon (15.00), a Roma a Hellas Veronához látogat (15.00), Spanyolországban pedig a Real Madrid egy 21 órakor kezdődő, Elche elleni meccsel zárja a hetet.