Vágólapra másolva!

Darren Clarke vezeti az európai golfcsapatot

Darren Clarke-ot nevezték ki a jövő évi Ryder Kupán szereplő európai golfcsapat kapitányának.

A 46 éves északír szakember mellett a spanyol Miguel Angel Jimenez és a dán Thomas Björn került a jelöltek közé, és szerdán választotta ki a győztest az európai versenysorozat (European Tour) vezetősége által kijelölt ötfős testület

A játékosként is sikeres, 2011-ben British Open-bajnok Clarke Paul McGinley-t váltja a poszton, akivel az európaiak tavaly simán legyőzték az amerikai együttest a sportág legrangosabb csapatversenyén. Az már a hét elején kiderült, hogy az amerikaiak irányítója Davis Love III lesz, aki jó barátságot ápol Clarke-kal.

Az amerikaiak vezetnek összesítésben

A tavaly 40. alkalommal rendezett, általában kétévente sorra kerülő csapatversenyben - melyben 1977-ig a brit szigetek legjobbjaival mérkőzött meg az amerikai gárda - összesítésben továbbra is az amerikaiak állnak jobban, 25 győzelem és két döntetlen mellett mindössze 13-szor kaptak ki.

Az elmúlt másfél évtized ugyanakkor egyértelműen az európai válogatottról szólt, az 1999-es, az utolsó napon 6-10-es állásról megfordított és megnyert meccse óta az Egyesült Államok mindössze egyszer, 2008-ban tudott győzni. A 41. viadalnak jövőre a Hazeltine National Golf Club ad majd otthont a minnesotai Chaskában.