Vágólapra másolva!
Kun Anna aranyérmet nyert női párbajtőrben a Mariborban zajló junior vívó Európa-bajnokságon.

Kun egész nap nagyszerűen teljesített, s már a csoportküzdelmek során sem talált legyőzőre. Az egyenes kieséses szakaszban a 64 között, majd a 32-ben is egy izraeli riválist győzött le egyaránt 15-11-re, a nyolcaddöntőben és a negyeddöntőben pedig orosz ellenfelekkel került szembe, és őket is simán, 15-11-re és 15-9-re múlta felül.

Nagyon megverte a világranglista-vezetőt

Kun Anna napjának legizgalmasabb asszójára az elődöntőben került sor, ahol a svéd Lindével végletekig kiélezett meccset vívott. A találkozót a magyar párbajtőröző ugyan jobban kezdte, ám ellenfele utolérte, majd hol az egyikük, hol a másikuk vezetett egy tussal. Végül 10-10 után letelt a vívóidő, és a ráadás döntött, melyben Kun vitte be a győztes találatot.

A fináléban meglepetésre sokkal simábban győzött Kun Anna, aki a világranglista-vezető olasz Marzanit óriási fölénnyel, 15-8-ra győzte le.

Bancsics Máté hetedik lett

Férfi kardban a legjobb magyar Bancsics Máté volt, aki a negyeddöntőig menetelt, és végül a hetedik lett.

A juniorok az egyéni küzdelmeket így öt éremmel zárták, miután Kunt megelőzően a kardozó Márton Anna is Európa-bajnok lett Mariborban, míg a tőröző Dósa Dániel és a párbajtőröző Bányai Zsombor ezüst-, a tőrben szereplő Pásztor Flóra pedig bronzérmet nyert. A folytatásban a juniorok csapatversenyeit rendezik.

A magyar küldöttség a múlt héten a 18 év alattiak között, azaz a kadett korosztályban három dobogós helyezést gyűjtött: a női párbajtőrcsapat második, a férfi párbajtőr-válogatott és a női tőregyüttes pedig harmadik lett.