Vágólapra másolva!
Bronzérmet nyert a Boros László, Sike József, Tasi Tamás összeállítású magyar csapat a futócéllövők 30+30-as számában az Arnhemben zajló 10 méteres Európa-bajnokságon.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a magyar trió 1701 körös összteljesítménnyel zárta a 60 lövéses versenyt, s ezzel a győztes oroszoktól három, a második csehektől pedig egy körrel maradt el.

Egyéniben hetedik hely

Egyéniben Sike József volt a legjobb, aki 571 körrel a hetedik helyen végzett. Sike a 30 lassú lövés után még a második helyen állt a 19 fős mezőnyben, a gyors szakaszban azonban visszacsúszott, s lemaradt az éremmeccsekről. Boros 566 körrel a kilencedik, míg Tasi 564-gyel a tizedik helyen fejezte be az olimpia műsorán nem szereplő számot.

Az elődöntőbe az orosz Makszim Sztyepanov és Dmitrij Romanov, valamint a finn Tomi-Pekka Heikkila, valamint a svéd Emil Martinsson jutott be. Sike az alapversenyben negyedik finn lövőtől három körrel kapott ki.


Az ebben a számban a tavalyi világbajnokságon is harmadik futócéllövők a magyar csapat második érmét szerezték az Eb-n, korábban Major Veronika győzött a junior futócéllövők 40 vegyes számában.