Vágólapra másolva!

Legyen ön is híres labdarúgó, vegyen sportkocsit, törje össze!

Cristiano Ronaldo szerdán egy brutális Rolls-Royce Ghosttal ment edzésre, amely több mint 100 millió forintot ér, 453 lóerős és 4,9 másodperc alatt van százon. Az efféle autóválasztás sosem állt távol a sportolóktól, de a pénz mellé nem minden esetben társul ízlés. 

Ronaldo jelenleg luxusautóval jár, míg korábban a sportkocsikat favorizálta, 599-es Ferrariját totálkárosra is törte a manchesteri reptér közelében. Állítólag nem véletlenül történt a baleset: a 23 éves Ronaldo csapattársával, az őt követő Edwin van der Sarral versenyzett.

A kiszakadt bal első kereket 200 méterre találták meg Forrás: AFP


Az autóőrültek

Ferrarit törni Louis Saha is tud: az Everton játékosaként sokallt be kicsit Ferrari 458 Italiájával.

61 millió forint az ablakban Forrás: BBC

Mario Balotelli is a sebesség megszállotja, és bár gyakran cserélgeti autóit, a sportkocsiktól ritkán szakad el. A vezetési technikáján neki is lenne mit csiszolni: a Milan játékosaként R8-as Audiját törte meg, majd rögtön váltott is, és első liverpooli edzésére már egy Ferrari volánjánál érkezett.

Balotelli jelenleg is az F12-es Ferrari Berlinettával jár Forrás: EPA


A kategória egyik nagyágyúja William Gallas, aki nem sajnált 350.000 angol fontot (közel 150 millió forint) egy krómborítású Mercedes-Benz McLaren SLR-ért.

Gallas nem kerülte a feltűnést Forrás: EPA

A magyar játékosok közül Dzsudzsák Balázsnak volt emlékezetes kalandja: az M3-as autópályán törte meg 240 ezer eurós (71 millió forintos) Lamborghini Aventadorját.

Dzsudzsák autóját valószínűleg Ausztriában javították, az eleje és a fara is összetört Forrás: Origo


A bokszoló Amir Kahn halad a korral: egy 100,000 fontos (42 millió forint) BMW i8-at hajt. Az autó 4,4 másodperc alatt van százon, végsebessége 250 km/h.

Csak 1,5 literes a motorja, katapultként gyorsul, viszont 2 liter benzinnel megelégszik. Forrás: Europress/Getty Images


A Real Madrid játékosai közül nemcsak Ronaldo, de Karim Benzema is rajong a sportkocsikért, ő vette meg az egyik utolsó Bugatti Veyront.

600 milliós autó mellé jár a kihívó tekintet https://instagram.com/karimbenzema/

Az autóőrült sportolók király kétségtelenül a proxi bokszoló Floyd Mayweather, aki csak a tavalyi évben 66 millió fontot keresett (27 milliárd forint). Gyűjteményének legértékesebb darabja egy Bugatti Veyron, amelynek csúcssebessége 427 km/h, ára pedig 1,5 millió font, mintegy 630 millió forint.

Floyd Mayweather járműparkja instagram.com/floydmayweather


Azonban nem mindenki a sportautókért van oda. Shaun Wright-Phillips például egy Harley Davidson Trike-kal rója az utakat, miközben a QPR edzésére igyekszik.

A sportkocsikhoz képest ajándékba adják a 7 milliós Harleyt Forrás: http://twiends.com/swp29


2002-ben LeBron James ahogy kiszabadult a középiskolából, máris meglepte magát egy gépjárművel, de a sebesség helyett ő inkább a biztonságra szavazott Hummer H2-esével.

Nagy test, nagy élvezet https://instagram.com/kingjames/

És végezetül - mint ahogy az élet más területein is -, a sportolók esetében is igaz, hogy a vastag pénztárcához nem mindig társul jó ízlés: Stephen Ireland és az ő Range Roverje az ékes bizonyíték.

Jajj, a szemem, a szemem! Forrás: whoateallthepies.com